N ile başlayan meslekler

N ile başlayan meslekler
N harfiyle başlayan mesleklerin isimleri, meslek çeşitleri listesi. Baş harfi N olan meslekler nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

N harfi ile başlayan mesleklerin isimleri veya adları nelerdir. A’dan Z harfine kadar meslek grupların isimlerini sitemizden bulabilirsiniz. Bu nedenle bu makalemizde sizler için baş harfi N olan meslek çeşitlerinin listesini derledik. Burada yer almayan meslekleri yorum kısmından bize yazabilirsiniz.

N harfi ile başlayan meslekler

Nakliyeci, hareket eden bir şirket, çıkarıcı veya kamyonet hattı, insanların ve işletmelerin mallarını bir yerden bir yere taşımasına yardımcı olan bir şirkettir.

Nalbant, atların tırnaklarının kırpılması ve dengelenmesi ve gerekirse ayakkabıların tırnaklarına yerleştirilmesi de dahil olmak üzere at tırnak bakımı konusunda uzmandır. Bir nalbant, bazı demircinin becerilerini bazı veteriner hekimlerin atların ayaklarına bakım yapma becerileri ile birleştirir.

Nalbur, çivi, kilit, menteşe, çimento, kireç, boya, seramik, su tesisat malzemeleri gibi yapı işlerinde kullanılan her türlü malzeme, araç ve gereci satan kimse ve satıldığı dükkan, hırdavatçı. Eskiden atların ayaklarına çakılan nalı yapan usta.

Noter, noterlik mesleğini yapan kişidir. Noterlik bir kamu hizmetidir. Noterler, hukuki güvenliği sağlamak ve anlaşmazlıkları önlemek için işlemleri belgelendirir ve kanunlarla verilen başka görevleri yaparlar.

Nükleer santrallerinin tasarlanmasına ve geliştirilmesine yardımcı olan nükleer enerji mühendisi, kurulan santralin sorunsuz işlemesinden görevli yetkin kişiler arasında yer alır. Mühendis aynı zamanda nükleer enerji ve radyasyondan fayda elde etmek için kullanılan süreçleri, araçları ve sistemleri araştırır.

Devlet hastaneleri ile özel hastanelerde nükleer tıp alanında çalışan teknikerlere "Nükleer tıp teknikeri" denir. Meslek alanında uzmanlaşan teknikerler, teşhis ve tedavi için gerekli malzemeleri doğru bir şekilde kullanabilmeyi öğrenir. Nükleer tıpta kullanılan radyoaktif maddelerin güvenli ve etkin bir şekilde hazırlanmasını sağlayan, gelişen teknolojiyi sahada doğru bir şekilde kullanan, radyasyon güvenliği konusunda eğitimli kişiler, nükleer tıp teknikerliği yapar.

88
600
371
45
119
28
34
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
2 Yorum