2023 DİB-MBSTS ne zaman, sınav başvuru ücreti ne kadar

2023 DİB-MBSTS ne zaman, sınav başvuru ücreti ne kadar
Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı'na başvuracak olanlar için kritik tarihler geldi. DİB-MBSTS başvurusunun 16 Mart - 23 Mart 2023 tarihleri arasında yapılacağı, DİB MBSTS sınav başvuru ücreti ise 240 lira olarak açıklandı.

Diyanet İşleri Başkanlığı kadrolarında yer almak isteyenlerin merakla bekledikleri DİB-MBSTS: Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı başvurusu başladı.

Sınava girecek adaylar, 240,00 TL olan sınav ücretini, 16-24 Mart 2023 tarihleri arasında kılavuzda yer alan bankalara ÖSYM adına yatıracaklardır. Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebileceklerdir. Adaylar sınav ücretini, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile TL olarak da yatırabileceklerdir. Geç başvuru gününde başvuru yapan adaylar, sınav ücretini aynı gün %50 artırımlı olarak (360,00 TL) yatıracaklardır. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, aynı gün saat 23.59’a kadar ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan "ÖDEMELER" alanından kredi kartı/banka kartı ile yatırılacaktır. Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti bankalardan yatırılamaz. Ödeme işlemlerinden kaynaklanabilecek hatalardan ÖSYM ve Diyanet İşleri Başkanlığı sorumlu olmayacaktır.

2023 DİB-MBSTS sınavı ne zaman

ÖSYM tarafından yapılan açıklamaya göre 2023 Diyanet İşleri Başkanlığı Mesleki Bilgiler Seviye Tespit Sınavı (2023-DİB-MBSTS), 30 Nisan tarihinde uygulanacak. Sınava başvurular, 16 Mart – 23 Mart tarihleri arasında alınacaktır.

14
1
6
0
7
8
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.