Kış uykusuna yatan hayvanların vücutlarında neden yağ depo edildiği ile ilgili düşünceleriniz nelerdir

Kış uykusuna yatan hayvanların vücutlarında neden yağ depo edildiği ile ilgili düşünceleriniz nelerdir
Kış uykusuna yatan hayvanların vücutlarında neden yağ depo edildiği ile ilgili düşünceleriniz nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yağlar, enerji verici maddeler arasında en fazla enerji veren bileşiklerdir. Yağları proteinler, proteinleri karbonhidratlar takip ederler. Buna rağmen karbonhidratlar en önce sindirilen besin türüdür.

Aktif bir şekilde enerji harcarken, yıkımı kolay olduğundan dolayı en önce karbonhidratlar kullanılır. Spor yaparken bunu bilmek çok önemlidir. Çünkü yağ yakmak için ağır spor yapılmamalıdır. Yağlar, sindirimi zor olduğundan en son yakılması tercih edilen bileşiklerdir.

Canlılar kış uykusuna yatarken metabolik faaliyetlerini en aza indirgerler. Vücutları, bu sebepten dolayı yağ yakarak yaşamını sürdürür. Dolayısıyla kış uykusuna yatan hayvanların vücutlarında yağ depo edilir.

Öte yandan bildiğimiz gibi kış, soğuk geçen bir mevsimdir. Yağlar, hayvanların tüylerinden sonra deri altlarında biriken ve onları soğuktan koruyan bir tabaka oluşturur. Bu da unutulmamalıdır.

455
36
151
348
34
56
266
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.