İslamiyet’in kısa sürede geniş alanlara yayılmasının nedenleri nelerdir

İslamiyet’in kısa sürede geniş alanlara yayılmasının nedenleri nelerdir
İslamiyet’in kısa sürede geniş alanlara yayılmasının nedenleri nelerdir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

İslamiyet, Mekke’de nazil olmaya başlamıştır. Peygamber (a.s.), kırk yaşında peygamber olmuş ve İslam’ın nuzül süresinin yirmi üç sene olmasıyla yirmi üç sene peygamberlik vazifesi yapmıştır. Peygamber (a.s.)’ın Mekke ve Medine’de peygamberlik vazifesi yaparak İslam’ın yayılmasında elçiler göndermiştir.

İslamiyet’in kısa sürede geniş alanlara yayılmasının nedenleri arasında adil düzeni emretmesi, insan haklarını ortaya koyması, köleliğe karşı olması, ekonomik düzen oluşturması ve tevhit inancını ortaya koyması da İslamiyet’in yayılmasını hızlandırmıştır. Sahabenin cehd ve gayreti, dünyanın adalete aç olması ve İslam’ı barış dini olması yayılma alanını da genişletmiştir. İslamiyet barış ve huzur dinidir.

  • İslam dininin “cihat” kavramı
  • İslam dininin akla ve mantığa uygun olması
  • İslam dininin barış ve hoşgörü dini olması
  • Peygamberimizin (sav) ve Müslümanların İslam Dinini yaymak için büyük fedakarlıklarda bulunması
  • İslam dininin evrensel bir din olması, ayrım yapmaması
  • İslam dininin adalet, eşitlik, güzel ahlak gibi insani özellikleri

327
140
78
70
103
178
854
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.