İpek ve Baharat yollarının konumunu düşündüğünüzde coğrafi keşifler Osmanlı Devleti’ni nasıl etkilemiştir

İpek ve Baharat yollarının konumunu düşündüğünüzde coğrafi keşifler Osmanlı Devleti’ni nasıl etkilemiştir
İpek ve Baharat yollarının konumunu düşündüğünüzde coğrafi keşifler Osmanlı Devleti’ni nasıl etkilemiştir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Osmanlı Devleti batıya ve doğuya yaptığı seferler sonucunda gerçekleştirdiği fetihler sayesinde İpek ve Baharat yollarının hakimiyetini ele geçirmişlerdir. İpe ve Baharat Yolu tarihin en önemli ticari yolları olarak bilinmektedir. Osmanlı hakimiyetinin öne çıkması yeni ticari yolların bulunması gerekliliğini öne çıkarmıştır.

Coğrafi keşifler nedeniyle Avrupalılar yeni yollar bulması sebebiyle yapılmıştır. Yeni bulunan kıtalar ve adalar ticaret yollarının da yeniden belirlenmesini sağlamıştır. Bu yolla Avrupa’ya bakir bir zenginlik akmıştır. Bu da Avrupa’nın zenginleşmesine neden olmuştur. Avrupa zenginleşince Osmanlı’nın ticari, iktisadi, mali olarak gerilemesine neden olmuştur.

3
306
0
0
12
0
64
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.