İOKBS giriş yerleri belli oldu

İOKBS giriş yerleri belli oldu
MEB tarafından düzenlenen eski adıyla PYBS yeni adıyla İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı’na (İOKBS) çok kısa süre bir kaldı. MEB beklenen açıklamayı yaptı ve giriş belgelerini 28 Ağustos’ta açıkladı.

5 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek olan bursluluk sınavının sınav giriş belgesi ise ağustos ayında erişime açılacak. Peki adaylar, İOKBS bursluluk sınavı kapsamında hangi sorularla karşılaşacak? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

SINAVDA KAÇ SORU SORULACAK

Sınav, 05 Eylül 2020 yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde Türkiye saatiyle 10.00’da merkezî sistemle aynı anda başlatılıp tek oturum şeklinde gerçekleştirilecek.

Sınavda 4’er seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 120 dakika olarak uygulanacak

SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN ÇIKACAK

Fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi 24 Ağustos tarihinden itibaren e-Okul sisteminden okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenip imzalandıktan sonra öğrenciye teslim edilecek.
Öğrencilere fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesi posta yoluyla gönderilmeyecek. Fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav bölgesi (il/ilçe), bina, salon ve oturacağı sıra bilgileri yer alacak. Öğrenci, fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve oturacağı sırada sınava girecek. Doğal afet, yangın ve benzeri olağanüstü durumlarda Bölge Sınav Yürütme Komisyonunun teklifi üzerine ÖDSGM’nin uygun görüşü ile öğrencinin sınav yeri değiştirilebilecek.
Fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesini kaybeden öğrenciler belgenin yenisini öğrenim gördüğü okul müdürlüğünden alabilecek. Özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin fotoğraflı, onaylı sınav giriş belgesinde, sınavda alacağı sınav hizmeti de yer alacak.

Sınav giriş yerleri MEB tarafından ‘meb.gov.tr” adresinde yer alan bağlantı üzerinden öğrenilebilecek. TC kimlik numarası, doğum tarihi ve doğrulama kodu girilerek sorgulama yapılabilecek.

Sınav giriş belgesi sorgulama için tıklayınız

Kaynak:Eğitim Sistem

2
1
0
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.