G harfiyle şehir

G harfiyle şehir
Türkiye'de içinde 'G' harfi bulunan iller hangileridir, Türkiye'de G harfi ile başlayan kaç il vardır, G harfi ile başlayan illerimiz, G ile başlayan şehirler hangi bölgelerdedir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Ülkemizde G harfi ile başlayan 3 adet şehir bulunmaktadır. İşte ülkemizde G ile şehirler ve bulundukları gölgeler; Gaziantep, Güneydoğu Anadolu bölgesinde bulunan bu şehir ülkemizin en kalabalık 9 şehri olarak da bilinir. Giresun, Doğu Karadeniz bölgesinde bulunur. Gümüşhane, Doğu Karadeniz bölgesinde bulunan bir ilimizdir.

Türkiye'de ''G'' harfi ile başlayan toplam 3 tane il bulunmaktadır. Bu iller aşağıdaki gibidir;

  • Gaziantep,
  • Giresun,
  • Gümüşhane.

Gaziantep aynı zamanda büyükşehirdir.

İllerin harfleri içinde 6 tane G harfi var, (Bingöl, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Yozgat ve Zonguldak)

G ile başlayan illeri kısaca tanıyalım

Gaziantep ya da eski ve halk arasındaki adıyla Antep, Türkiye'nin bir ili ve en kalabalık dokuzuncu, şehir merkez nüfusuyla en kalabalık 6. şehri. 2019 sonu itibarıyla 2.069.364 nüfusa sahiptir.

Giresun, Karadeniz Bölgesi'nin Doğu Karadeniz bölümünde, kuzeyinde Karadeniz sahili ile güneyinde Kuzey Anadolu dağlarının ikinci sırası arasında yer alan Giresun ilinin merkez ilçesi olup, batısında Bulancak, güney ve güneydoğusunda Dereli ve doğusunda Keşap ile çevrilidir.

Gümüşhane ili, Doğu Karadeniz Bölgesi'nde yer alan, Türkiye'nin bir ilidir. Doğuda Bayburt, batıda Giresun, kuzeyde Trabzon ve güneyde Erzincan ile komşudur.

G harfi ile başlayan iller hangi bölgelerde

Karadeniz bölgesinde olan iller, Giresun ve Gümüşhane,
Güney Doğu Anadolu bölgesinde olan iller, Gaziantep.

162
160
27
27
8
8
37
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.