Düşünce özgürlüğü, düşünceyi açıklama, bilim ve sanat hürriyetinin anayasa güvencesi altında olması

Düşünce özgürlüğü, düşünceyi açıklama, bilim ve sanat hürriyetinin anayasa güvencesi altında olması
Düşünce özgürlüğü, düşünceyi açıklama, bilim ve sanat hürriyetinin anayasa güvencesi altında olması neden önemlidir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Düşünce özgürlüğü, düşünce açıklama ve bilim ve sanat özgürlüğü insanlık için çok önemlidir. Düşünce özgürlüğüne sahip olmak yaratıcı düşünceyi geliştirir. Düşünceyi açıklama özgürlüğü hiçbir baskı olmamasını gerektirir. Bilim ve sanat yaratıcı düşünce ve özgür düşünce ürünleri olarak ortaya çıkar.

Düşünce özgürlüğünün, içinde bilgi edinme, ifade ve kanaat gibi kavramlar vardır. Bütün özgürlüklerin bir sınırı olduğu gibi düşünce özgürlüğünün de bir sınırı vardır. Düşünce ve ifade özgürlüğüne sığınarak başka bir kişiye hakaret ve küfür edemeyiz.

Düşünce özgürlüğü sınırlanabilir diyerek de devlet yönetimi tarafından keyfi sınırlamaların da olmaması gerekir. Düşünce özgürlüğü Anayasa ile güvence altına alarak siyasi yönetim yada, kamu idaresince, insanların bu hak üzerinde keyfi uygulamalarının önüne geçilmiştir. Anayasada düşünce özgürlüğünün genel hatları ile sınırları belirlenmiş, detaylı sınırlama ancak kanunla, o da hakkın özüne dokunulmadan yapılabileceği bildirilmektedir. Bu sınırlamada kamu yararı taşımalıdır.

Düşünce özgürlüğü, düşünce açıklama, bilim ve sanat hürriyetinin anayasa güvencesinde bulunması hukukun üstünlüğüne nedeniyle bütün bunların güvenle gerçekleştirilmesini sağlar. Bunların karşısında olanların ceza alması ve bunların toplumda daha da kökleşmesi söz konusu olabilir. Özgürlük her anlamda iyidir. Her alanda özgürleşmek ve bilimi desteklemek gerekir.

13
4
2
0
0
0
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.