Dijital ortamda sakladığımız kişisel bilgilerimizin güvenliği konusunda yaşanan sıkıntının sebepleri

Dijital ortamda sakladığımız kişisel bilgilerimizin güvenliği konusunda yaşanan sıkıntının sebepleri
Dijital ortamda sakladığımız kişisel bilgilerimizin güvenliği konusunda yaşanan sıkıntının sebepleri neler olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Gelişen teknoloji ve yaygınlaşan internet kullanımı nedeniyle dijital ortamda saklanılan bilgilerin güvenliği de farklı sorunların yaşanmasına neden olmuştur.

Dijital ortamda sakladığımız kişisel bilgilerimizin güvenliği konusunda yaşanan sorunların sebepleri arasında bilgilerin üçüncü kişilerle paylaşılması söz konusu olmaktadır.

Bütün bilgilerin sadece dijital ortamda saklanmasını doğru bulmuyorum. Çünkü, dijital ortamda bulunan bilgiler kötü niyetli insanlar tarafından yok edilebilir. Bu nedenle bilgilerin, hem dijital ortamda hem de yazılı kaynaklarda saklanması gerektiğini düşünüyorum.

  • Güvensiz sitelerden elektronik alışveriş yapma
  • Tanımadığımız kişilerden gelen mesajları açma
  • Güvensiz programları indirme
  • Şifreleri bilgisayarda saklamak
  • Şifreleri tanımadığımız kişilere vermek
  • Anti-virüs programı kullanmamak gibi sebeplerde kişisel bilgilerimiz konusunda sıkıntılar yaşayabiliriz.

73
7
17
7
12
10
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.