Arçelik, Beko cihazı yeni kanal ekleme ve ayarlama Türksat 4A

Arçelik, Beko cihazı yeni kanal ekleme ve ayarlama Türksat 4A
Türksat 4A uydu güncellemesi, televizyon kanalları yeni frekansları! Arçelik, Beko uydu cihazları kanal frekansı ekleme, ayarlama işlemi.

Türksat 4A uydu güncellemesiyle televizyon kanalları yeni kanal frekansları ile yayın yapmaya başladı. Popüler kanalları televizyonlarına eklemek ve Arçelik, Beko cihazları uydu frekanslarını güncellemek isteyen izleyiciler, yeni kanal ekleme ve Türksat 4A güncelleme işlemlerini kolayca yapabilir.

Arçelik, Beko uydu cihazları kanal frekansı ayarlama nasıl yapılır?

Turksat A.Ş. halen 429 olan televizyon kanalı sayısının 500'e yaklaşacağını açıkladı. Kullanıcıların ayarlamalı Türksat Kanal Güncelleme Sistemi ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik olarak güncelleyeceği, yüksek çözünürlüklü HD (High-Definition) yayınların ancak uygun cihazlarla mümkün olabileceği belirtildi.

Arçelik-Beko 520 DCİ 510 DCİ Hazır Kanal Listesi nasıl yüklenir?

-Cihazı RS-232 kablo sayesinde PC’ye bağla
-Cihazı arka anahtardan kapat
-SatEditor_V1.27 kanal editörünü çalıştırın.
-Editörün en alt kısmında flaş diye bir bölüm var 
-1M ve 2M seçeneklerinden 2M’yi seçin
-Dosya aç bölümünden .txt uzantılı 520 kanal listesini seçin
-Dosya gönder butonunu tıklayın
-Cihazı arka anahtardan açın
-Succ yazısı çıkıncaya kadar cihaza müdahele etmeyin
-Succ yazısı ekranda belirdiği anda cihazı arka anahtardan kapatıp açın.

Arçelik, Beko uydu cihazları kanal frekansı ayarlama işlemini televizyonunuz üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. Manuel olarak elle ayarlamanız da mümkün

Türksat Güncelleme  sisteminin avantajı, TV frekans bilgilerini bilmenize ve her bir TV kanalına ait frekans bilgilerini uydu alıcınıza tek tek girmenize gerek olmamasıdır. Türksat otomatik arama frekansını uydu alıcısına girip, şebeke arama (Network Search) açık seçilerek, kanal arama (Manual Search) yaptırılmasıgüncel kanal listesinin uydu alıcınıza yüklenmesi için yeterlidir. Ancak herhangi bir olumsuzluk durumunda kanalları manuel olarak ekleyebilmeniz için listeyi eklemeyi düşündük.
 
Türksat otomatik arama frekansı bilgileri aşağıdaki gibidir ;
 
Frekans                                            : 11844 MHz
 
Polarizasyon                                    : Dikey – V – (Vertical)
 
Sembol oranı (Symbol Rate)         :  2222 Ksymb     FEC: 3/4
 
Frekans                                            : 11747  MHz
 
Polarizasyon                                    : Yatay -H – (Horizontal)
 
Sembol oranı (Symbol Rate)         :  27500 Ksymb     FEC: 5/6
 

Yeni Türksat uydusu 4A'nın devreye girmesi ve kanalların da bu uydu üzerinden yayın yapmaya başlaması ile beraber kanalfrekansları değişti. Star TV, Kanal D, ATVve FOX TV yeni frekansları üzerinden yayın yapmaya başladı.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum