Savaşlarda nükleer silah kullanılması konusunda ne düşünüyorsunuz

Savaşlarda nükleer silah kullanılması konusunda ne düşünüyorsunuz
Savaşlarda nükleer silah kullanılması konusunda ne düşünüyorsunuz, Birleşmiş Milletlerin görev ve sorumlulukları hakkında bir araştırma yapınız

Savaşlarda nükleer silah kullanılması konusunda ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi söyleyiniz.

Cevap: Bu tamamen toplu katliamdır. Çünkü nükleer silah demek hem canlının hem de doğanın tamamen yok edilmesi demektir.

Birleşmiş Milletlerin görev ve sorumlulukları hakkında bir araştırma yapınız.

Cevap: Birleşmiş Milletler (BM), 24 Ekim 1945’te kurulmuş; dünya barışını, güvenliğini korumak ve uluslararasında ekonomik, toplumsal ve kültürel bir iş birliği oluşturmak için kurulan uluslararası bir örgüttür. Birleşmiş Milletler kendini “adalet ve güvenliği, ekonomik kalkınma ve sosyal eşitliği uluslararasında tüm ülkelere sağlamayı amaç edinmiş küresel bir kuruluş” olarak tanımlamaktadır. Uluslararası İlişkilerde, kuvvet kullanılmasını ilk olarak evrensel düzeyde yasaklayan ilk antlaşma Birleşmiş Milletler Antlaşması’dır.

Aşağıdaki çalışmayı yapınız.

  • Japonya’nın Pearl Harbor Baskım’ndan sonra savaşa giren devlet: Amerika
  • Fransa’yı kurtarmak için yapılan çıkarmanın adı: Normandiya
  • Amerika’nın atom bombası attığı Japonya şehirlerinin adı: Hiroşima ve Nagazaki

34
10
9
12
11
32
31
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.