5. Sınıf Ata Sosyal Bilgiler Sayfa 171 Cevapları

5. Sınıf Ata Sosyal Bilgiler Sayfa 171 Cevapları
5. Sınıf Ata Yayıncılık Sosyal Bilgiler Sayfa 171 Öğrendiklerimi Uyguluyorum Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Aşağıdaki gazete haberini okuyunuz. Haberle ilgili soruları cevaplayınız.

Alanya ilçe Emniyet Müdürlüğü Yabancılar Şubesinden alınan bilgiye göre, ilçede 43 ülkeden 12 bin 393 kişinin uzun süreli oturma izni bulunuyor. Danimarka’dan Almanya’ya, Çin’den ABD’ye, İrlanda’dan Japonya’ya kadar geniş bir yelpaze oluşturan ilçede yaşayan yabancılar arasında birinci sırada Danimarkalılar, ikinci sırada Almanlar yer alıyor.

Neden Alanya’yı tercih ediyorlar?

Alanya’da mülk sahibi olan ya da oturma izni bulunan yabancılar; ilçeyi tercih etme sebeplerini iklim, deniz, Türk insanının sıcakkanlılığı, doğal güzellikler ve fiyatların uygun olması olarak sıralıyor.

İftar sofrasına da oturuyorlar, ayin de yapıyorlar.

Binlerce yerleşik yabancının yaşadığı Alanya Belediyesinde “Yeni Alanyalılar Meclisi” ismiyle yabancılardan oluşan bir meclis bulunuyor. Mecliste Fransız, Danimarkalı, İngiliz, İrlandalı, Hollandalı, İsviçreli, Rus, Polonyalı, Norveçli, İsveçli, Suriyeli ve Azeri temsilci bulunuyor. Mecliste Alanya’da yaşayan yerleşik yabancıların sorunları belediyeye aktarılıyor, dil konusunda destek veriliyor. ilçede yaşayan yabancıların ülkelerinin bağımsızlık bayramları, Noel, Paskalya etkinlikleri yerli ve yabancı yerleşiklerin katılımıyla kutlanıyor. Yabancılar ramazan ayında da iftarlara katılıyor ve iftar davetleri veriyorlar.

1. Haberde adı geçen farklı ülke vatandaşları Türkiye’yi nasıl tanımış olabilirler?

Cevap: Televizyondaki ve internetteki reklamların büyük payı vardır. Sonra buraya gelen tanıdıkları onlara Alanya’yı övmüş olabilir. Onlar da merak edip gelmişlerdir.

2. Farklı ülke vatandaşlarının yerleşmek için Türkiye’yi seçme nedenleri nelerdir?

Cevap: Çünkü Türkiye hem doğası, hem iklimi hem de insanı olarak çok güzel bir ülke. Turistler burada çok rahat ediyorlardır. O yüzden geliyorlardır.

3. Sizce bölgede kültürler arasında bir etkileşim olmuş mudur? Açıklayınız.

Cevap: Olmuştur. Çünkü farklı ülke insanı yanında farklı kültürleri de getirmektedir. Bu da insanlar arasında kültürel alış verişi hızlandırmaktadır.

4. Alanya’da yaşayan yabancılar kendilerini artık bu ülkenin bir parçası sayıyorlar mı? Açıklayınız.

Cevap: Bence sayıyorlar. Çünkü bizim dilimizi konuşuyor bizim kanunlarımıza göre yaşıyor bizim gelenek göreneklerimize göre yaşamlarını sürdürüyorlardır.

63
23
22
23
22
23
23
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.