5. Sınıf Ata Sosyal Bilgiler Sayfa 169 Cevapları

5. Sınıf Ata Sosyal Bilgiler Sayfa 169 Cevapları
5. Sınıf Ata Yayıncılık Sosyal Bilgiler Sayfa 169 Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Ülkemize gelen turistlere hangi davranışları sergilememiz, ülkemizin tanıtımı açısından olumlu sonuçlar doğurur? Düşüncelerinizi arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: Onlara misafirperver, nezaket kuralları içinde yardımcı olacak şekilde davranmamız onların memnun olmalarını sağlayacak ve yeniden ülkemize gelmelerini sağlayacaktır.

Aşağıdaki haberi okuyunuz. Haberle ilgili soruları cevaplayınız.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından, havalimanları ve limanlardan alınan veriler ışığında, İstanbul için 2017 yılı Ocak-Ekim ayları dönemine ait turizm raporu hazırlandı. Bu rapora göre, İstanbul’a yılın ilk 10 ayında 9 milyon 120 bin 248 yabancı ziyaretçi geldi (Görsel 7.15). Bu yılın 10 ayında gelen yabancı konukların milliyetlere göre dağılımlarına bakıldığında İstanbul’u en çok ziyaret edenler Almanlar oldu. Almanlardan sonra İstanbul’u en çok ziyaret eden diğer yabancı turistler ise sırasıyla İranlılar, Suudi Arabistanlılar, İraklılar ve Ruslar oldu.

1. İstanbul’a dünyanın farklı ülkelerinden turistlerin gelmesi şehrin hangi özellikleri ile açıklanabilir?

Cevap: Ulaşımın gelişmiş olması, hem deniz, hem doğa hem de tarihi turistik yerlerinin çok olması, gelişmiş bir turizm kültürünün olması gibi etkilerle gelmektedirler.

2. 2017 yılında İstanbul’a gelen turist sayısının Avrupa’daki pek çok ülkenin nüfusundan fazla olması kültürel etkileşimi nasıl etkiler?

Cevap: Farklı kültürlerden insanların gelmesi ülkemiz açısından önemli bir kazanımdır. Her gelen turist kendi kültürünü de beraber taşımaktadır. Böylece farklı kültürler ortak bir etkileşim sağlamaktadır.

236
11
95
3
7
5
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.