2018-2023 YKS Çıkmış Sorular ve Çözümleri

2018-2023 YKS Çıkmış Sorular ve Çözümleri
MEB), Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlanan öğrencilere destek olmak için önemli bir adım attı. 2018-2023 yılları arasında çıkmış YKS sorularının çözüm videolarını yayınlayarak öğrencilere sınav öncesi önemli bir kaynak sundu.

Bu yıl 8 Haziran Cumartesi ve 9 Haziran Pazar günlerinde uygulanacak olan YKS'ye 3 milyonu aşkın öğrenci katılacak.

YKS ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sınav sorularının yalnızca müfredat ve ders kitaplarına dayalı olacağını, başka hiçbir dış kaynaktan soru gelmeyeceğini belirtti. Bakan Tekin, bu yaklaşımın öğrencilerin okul dışı kurslara olan ihtiyacını azaltmayı hedeflediğini vurguladı.

Ayrıca, son zamanlarda artan öğrenci taleplerine rağmen Bakan Tekin, devamsızlık affı uygulamasının geri getirilmeyeceğini açıkladı. Bu kararın amacının, öğrencileri zor durumda bırakmak olmadığını, tam tersine öğrencilerin eğitimlerine daha fazla odaklanmalarını sağlamak olduğunu ifade etti.

ÇÖZÜM VİDEOLARI NEREDE

Öte yandan Bakan Tekin açıklamalarının ardından MEB'e bağlı OGM Materyal adresinde 2018-2023 yıllarında YKS'da çıkmış sorular ve cevap anahtarları yayınlandı. Çözüm videoları, öğrencilerin sınav hazırlıklarında daha etkili olmalarını sağlamak amacıyla OGM Materyal adresinde erişime açıldı. Bu videolar sayesinde öğrenciler, çıkmış soruların çözüm metotlarını öğrenerek, sınavda karşılaşacakları sorulara daha hazırlıklı olacaklar.

Bu destekleyici kaynaklar, öğrencilerin YKS'ye daha güvenli ve hazır bir şekilde girmelerini sağlaması beklerken ve eğitimde fırsat eşitliğini artırmaya yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

YKS Çıkmış Sorular

4
122
3
3
87
3
117
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.