Zalim kelimesinin zıt ve eş anlamı
Zalim kelimesinin zıt anlamlısı mazlum, şefkatli, merhametli, adil kelimeleridir.
Zalim kelimesinin TDK anlamı nedir
Zalim kelimesinin eş anlamı, yakın anlamı, anlamdaşı nedir
Zalim kelimesi ile ilgili atasözleri ve anlamları
Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste - Alma mazlumun ahını çıkar yavaş yavaş da denilmektedir. Bu atasözünde mazlumu, çaresiz, güçsüz kişi olarak nitelendirebiliriz. Mazluma zulmeden, mazluma acı çektiren ise mutlaka bir gün bu yaptıklarının cezasını çekecektir. Mazlumun ahı yerde kalmaz. Mazlum kişi kendisine zulmedene beddua ederse, bu beddua yerde kalmaz, zalimden bir şekilde çıkar. Mazlum insan zaten bir şey yapacak durumda değildir, böyle insanlara zulmetmenin bir mantığı olamaz. Mazluma yardım etmek ve kişinin erdemini göstermek varken, zulmetmek elbette karşılıksız kalmıyacaktır
Adalet ile zulüm bir yerde barınmaz - Bu iki şey tamamen bir birinin karşıtıdır. Hak, hukuk ve doğruluğun bulunduğu yerde zulüm olamaz, zalimler bulunamaz. Zulmün bulunduğu yerde ise hak yeme, sömürü, eğrilik, azgınlık vardır ve orada da ne adalet ne de âdil vardır.
Zor kapıdan girerse, şeriat bacadan çıkar - Zorbaların, zalimlerin bulundukları yerde baskı, zulüm ve haksızlık hüküm sürer. Dolayısıyla böyle bir yerde Yüce Allah`ın buyrukları çiğnenmiş, ortadan kaldırılmış demektir.
Zalim sözcüğünün zıt anlamının (karşıt anlamlısının) doğru olmadığını yada başka bir zıt anlamı olduğunu düşünüyorsanız lütfen yorum yazarak bize bilgi verin.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.