Yeni Çağ Avrupası’ndaki hangi gelişmeler, günümüzdeki devletler hukukunun oluşumunda etkili olmuştur

Yeni Çağ Avrupası’ndaki hangi gelişmeler, günümüzdeki devletler  hukukunun oluşumunda etkili olmuştur
Yeni Çağ Avrupası’ndaki hangi gelişmeler, günümüzdeki devletler hukukunun oluşumunda etkili olmuştur bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yeni Çağ kısaca, Orta Çağ’ın sonundan Yakın Çağ’ın başlangıcına değin uzanan zaman kesimi olarak tanımlanmaktadır. Yeni Çağ’da hiç kuşkusuz pek çok düşünür, Rönesans ve Reform hareketleri sonrası hukuki anlamda Avrupa’da bugünkü demokrasi hareketlerinin başlangıcı, bu tarihi süreç içerisinde yer almıştır. Yeni Çağ veya Erken Çağdaş Dönem, tarih çağlarının üçüncüsüdür. Bu dönemin başlangıç ve bitiş tarihi kesin olmamakla beraber; çoğu tarihçi bu devrin 1450’lerde başlayıp, Sanayi Devrimi ve Fransız Devrimi sırasında bittiği konusunda uzlaşmıştır.

 

Kaynak:Eğitim Sistem

116
8
3
1
3
2
6
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.