Telefonun mucidi kimdir, araştırınız

Telefonun mucidi kimdir, araştırınız
Telefonun mucidi kimdir, araştırınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Telefonun mucidi kimdir, araştırınız

Ödev cevabı kısaca : Telefonun mucidi Alexander Graham Bell'dir. Bell, 1876 yılında ilk kez çalışır bir telefonu icat etmiş ve bu icat dünya iletişim tarihinde devrim yaratmıştır.

Telefon, 1876 yılında Alexander Graham Bell tarafından icat edilmiştir. Bell, telefonun mucidi ve telefonla konuşan ilk kişi olarak anılıyor. İlk telefon görüşmesini bitişikteki odada bulunan asistanına, “Bay Watson, buraya gelin. Sizinle görüşmek istiyorum.” diyerek gerçekleştirdi. Böylece telefonun mucidi Alexander Graham Bell oldu.

Ancak, telefonun icadına ilişkin bazı tartışmalar ve entrikalar da vardır. İtalyan mucit Antonio Meucci, telefona benzer bir aygıtın patentini daha önce almıştır. Ancak patent haklarını yenileyemediği için bu başarısını kaybetmiştir. Diğer taraftan Elisha Gray, benzer bir düzenek geliştirmiş ve Bell ile aynı tarihte bir patent başvurusu yapmıştır. Bell’in yardımcısı Watson’ın patent ofisine iki saat önce gelmesi nedeniyle Elisha Gray patenti alamamıştır. Telefonun icadından sonra Meucci ve Gray gibi birçok girişimci telefonu ilk önce kendisinin icat ettiğini iddia etmiş ve dava açmıştır. Ancak Alexander Graham Bell, açılan davaların hepsini kazanmıştır.

Telefonun icadından kısa süre sonra telefon santralleri kurularak aynı hat üzerinde birden fazla telefonun birbirine bağlanması sağlanmıştır. Bu gelişmeler, iletişim teknolojisinin büyük bir dönüşümünü başlatmıştır.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.