Meb 2. Dönem 1. ortak yazılı sınava ilişkin örnek soru kitapçıkları yayımlandı

Meb 2. Dönem 1. ortak yazılı sınava ilişkin örnek soru kitapçıkları yayımlandı
Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), 2023-2024 eğitim öğretim yılı ikinci dönem birinci yazılı sınavlara ilişkin örnek soru kitapçıkları, her sınıf düzeyinde hazırlanarak soruların çözüm videolarıyla beraber öğrencilerin erişimine açıldı.

2. Dönem 1. Yazılı Sınavlara İlişkin Örnek Soru Kitapçıkları Yayımlandı

Millî Eğitim Bakanlığı 2023-2024 eğitim öğretim yılı 2. dönem 1. yazılı sınavlara ilişkin örnek soru kitapçıkları, her sınıf düzeyinde hazırlanarak soruların çözüm videolarıyla beraber öğrencilerin erişimine açıldı.

Öğretmenlere sınav uygulamalarında rehber niteliği taşıyan söz konusu örnek soruların çözüm videoları ise öğrencilerin girecekleri yazılı sınavlardaki sorulara nasıl cevap vermeleri gerektiğine yönelik bilgi sahibi olmalarını sağlayacak.

Diğer yandan eğitim kurumu, sınıf/alan zümreleri, kendi il sınıf/alan zümrelerince hazırlanan konu soru dağılım tablolarına göre söz konusu örneklerde yer alan soru şekillerine uygun açık uçlu veya kısa cevaplı sorulardan oluşan sınav sorularını hazırlayacak.

Örnek soru kitapçıklarına ulaşmak için tıklayınız

2. DÖNEM ORTAK SINAVLARI NE ZAMAN

26 Mart 2024 Salı günü 6. sınıf Türkçe ile 9. sınıf Türk dili ve edebiyatı, 27 Mart 2024 Çarşamba günü ise 6. sınıf matematik ile 9. sınıf matematik derslerinden ülke genelinde ortak sınav yapılacak.

Türkçe dersi 6’ncı sınıf yazılı sınavında 10 çoktan seçmeli soruyla birlikte 2 açık uçlu ve kısa cevaplı soru sorulacak. 6’ncı sınıf matematikte 10, 9’uncu sınıf Türk dili ve edebiyatında 7 ve 9’uncu sınıf matematikte ise 8 açık uçlu ve kısa cevaplı soru kullanılacak.

TEMEL EĞİTİM

2. DÖNEM 1. YAZILI ÖRNEK SORU KİTAPÇIKLARI

5. SINIF
6. SINIF
7. SINIF
8. SINIF

Temel eğitim 2. dönem 1. yazılı örnek soru kitapçıklarının çözüm videolarına ulaşmak için tıklayınız

ORTAÖĞRETİM

2. DÖNEM 1. YAZILI ÖRNEK SORU KİTAPÇIKLARI

9. SINIF
10. SINIF
11. SINIF
12. SINIF

Ortaöğretim 2. dönem 1. yazılı örnek soru kitapçıklarının çözüm videolarına ulaşmak için tıklayınız

2
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.