Martı Jonathan Livingston metnin hikâye unsurlarını (olay örgüsü, mekân, zaman, şahıs ve varlık kadrosu) belirleyip yazınız

Martı Jonathan Livingston metnin hikâye unsurlarını (olay örgüsü, mekân, zaman, şahıs ve varlık kadrosu) belirleyip yazınız
Martı Jonathan Livingston metnin hikâye unsurlarını (olay örgüsü, mekân, zaman, şahıs ve varlık kadrosu) belirleyip yazınız konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Martı Jonathan Livingston metnin hikâye unsurlarını (olay örgüsü, mekân, zaman, şahıs ve varlık kadrosu) belirleyip yazınız

Ödev cevabı kısaca : Metin, sıradanlıktan çıkarak özgürlüğünü ve potansiyelini keşfetmeye çalışan Martı Jonathan Livingston'un hikayesini anlatır. Jonathan, diğer martılardan farklı olarak uçmayı ve öğrenmeyi hedefler. Dışlanma ve zorluklarla karşılaşsa da kararlılıkla çalışır ve sonunda kendi yeteneklerini keşfeder.

Metnin Hikaye Unsurları:

Olay Örgüsü: Martı Jonathan Livingston'un sıradanlıktan çıkarak uçuş yeteneklerini geliştirmesi ve kendini keşfetme yolculuğunu konu alır. Martı Jonathan, diğer martılardan farklı olarak uçmaya ve öğrenmeye karar verir. Daha yüksek hızlara ve farklı uçuş tekniklerine ulaşmak için çaba harcar. Diğer martılar arasında dışlanır ancak yine de kararlılıkla çalışmalarına devam eder. Sonunda, kendi potansiyelini keşfeder ve özgürlüğün tadını çıkarır.

Mekân: Hikaye genellikle deniz kenarında, martıların yaşadığı çevrede geçmektedir. Martılar genellikle deniz üzerinde, balıkçı teknelerinin etrafında ve kumsallarda yaşamaktadır.

Zaman: Hikaye, günün farklı zaman dilimlerinde geçmektedir. Martı Jonathan'un çalışmaları sabahın erken saatlerinden akşamın geç saatlerine kadar devam eder.

Şahıs: Hikayenin ana karakteri Martı Jonathan Livingston'dır. Diğer martılar da hikayenin yan karakterleridir.

Varlık Kadrosu: Martılar ve doğal çevre, hikayenin varlık kadrosunu oluşturur. Martı Jonathan'un dışında, diğer martılar da hikayede önemli bir rol oynarlar.

10
0
141
0
0
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.