Hangisi okulda tarih dersinde "Osmanlı Yükselme Dönemi" konusu işlenirken hükümdarlık dönemi anlatılan padişahlardandır

Hangisi okulda tarih dersinde "Osmanlı Yükselme Dönemi" konusu işlenirken hükümdarlık dönemi anlatılan padişahlardandır
Hangisi okulda tarih dersinde "Osmanlı Yükselme Dönemi" konusu işlenirken hükümdarlık dönemi anlatılan padişahlardandır sorusunun cevabını vereceğiz.

ATV’nin vazgeçilmez yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster? 23 Haziran Pazar yeni bölümü ile ekranlarda izleyicileri ile buluştu. Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumu ile yayınlanan yarışmada yarışmacıya sorulan sorunun cevabı merak konusu oluyor.

Osmanlı İmparatorluğu'nun Yükselme Dönemi, imparatorluğun en parlak zamanlarını yaşadığı, topraklarını genişlettiği ve gücünü pekiştirdiği bir dönemdir. Bu dönemde hüküm süren padişahlar, imparatorluğun kaderini belirleyen önemli kararlara imza atmışlardır. Tarih dersinde "Osmanlı Yükselme Dönemi" konusu işlenirken, bu dönemin önemli padişahlarından biri olarak I. Selim'in (Yavuz Sultan Selim) adı sıkça geçer.

Soru: Hangisi okulda tarih dersinde "Osmanlı Yükselme Dönemi" konusu işlenirken hükümdarlık dönemi anlatılan padişahlardandır

A- I. Selim
B- II. Mahmud
C- III. Mustafa
D- IV. Murad

Doğru Cevap: A- I. Selim

I. Selim (Yavuz Sultan Selim)

I. Selim, 1512-1520 yılları arasında Osmanlı İmparatorluğu'nun hükümdarlığını yapmıştır. Kendisi, Osmanlı İmparatorluğu'nun sınırlarını doğuda ve güneyde genişleten önemli bir liderdir. Doğu seferleri sonucunda Memlük Sultanlığı'nı yıkarak Suriye, Filistin, Mısır ve Hicaz bölgelerini Osmanlı topraklarına katmıştır. Bu fetihlerle Osmanlı İmparatorluğu, İslam dünyasının lideri konumuna gelmiş ve Halifelik Osmanlılara geçmiştir.

Yavuz Sultan Selim'in hükümdarlık dönemi, Osmanlı'nın askeri ve siyasi gücünü zirveye taşıdığı bir dönem olarak kabul edilir. Bu dönemde yapılan reformlar ve fetihler, imparatorluğun geleceğini şekillendirmiş ve dünya tarihinde önemli bir yer edinmiştir.

Diğer şıklardaki Padişahlar

  • II. Mahmud: 1808-1839 yılları arasında hüküm sürmüş ve Osmanlı İmparatorluğu'nun yenileşme hareketlerini başlatmış padişahtır.
  • III. Mustafa: 1757-1774 yılları arasında Osmanlı tahtında bulunmuş ve genellikle reform girişimleriyle tanınmıştır.
  • IV. Murad: 1623-1640 yılları arasında hüküm süren ve içki yasağı gibi sert tedbirlerle bilinen padişahtır.

13
1
2
1
2
2
1
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.