Girişimcilik kavramından ne anlıyorsunuz

Girişimcilik kavramından ne anlıyorsunuz
Girişimcilik kavramından ne anlıyorsunuz bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Girişimcinin genel olarak sözlük anlamı; ticaret ve sanayi gibi alanlarda belli bir miktar sermaye koyarak iş yapmaya girişen, kar amacı ile riski üstlenen kişidir.

Bir kar elde etmek için riskleri ile birlikte bir iş girişimini geliştirme, organize etme ve yönetme kapasitesi ve istekliliğine girişimcilik denir. Apple tarafından yapılan girişimcilik şöyledir; “Eski kuralları, çağdaş yeniliklerle yorumlayan ve aksiyona geçiren beceri.”

Girişimciliğin en bariz örneği yeni işletmelerin başlamasıdır. Ekonomide girişimcilik, toprak, emek, doğal kaynaklar ve sermaye ile birleşerek kar üretebilir. Girişimci ruhaniyet, yenilikçilik ve risk alma ile karakterize edilir ve bir ülkenin değişen ve giderek artan rekabetçi küresel pazarda başarılı olma yeteneğinin önemli bir parçasıdır.

Girişimcilik örnekleri

  1. Apple, eski kuralları yıkmış, çağdaş yorumlarla telefon ve ipod, tablette yeni bir girişimcilik örneği oluşturmuştur.
  2. Microsoft, kişisel fayda oluşturarak yazılımı günlük hayata entegre etmiştir.
  3. İkea, Mobilyanın satışı için yeni bir yol kurmuştur.
  4. Nuri Demirağ uçak fabrikası, ülkemizde şahsi çabaları ile ilk uçak fabrikasını kurmuştur.
  5. Google, internet arama teknolojisi ile internetin kullanımını kolaylaştırmıştır.

214
69
71
54
53
55
371
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.