Elektrikli telgraf makinesi ilk ne zaman, kim tarafından üretilmiştir

Elektrikli telgraf makinesi ilk ne zaman, kim tarafından üretilmiştir
Elektrikli telgraf makinesi ilk ne zaman, kim tarafından üretilmiştir konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Elektrikli telgraf makinesi ilk ne zaman, kim tarafından üretilmiştir

Ödev cevabı kısaca : 1835 yılında, Samuel Morse ilk elektromıknatıslı telgrafını yaptı. O telgrafta bulunan elektromıknatısa bağlı bir kalem vardı. Bu kalem kâğıt bir şerit üzerine elektro mıknatıstan aldığı hareketle zig zag çizgiler çiziyordu.

Elektrikli telgraf, 1835 yılında Samuel Morse tarafından icat edilmiştir. Morse, ilk elektrikli mıknatısı başarıyla üretmiş ve bu sayede telgrafın gelişimine büyük katkı sağlamıştır. Telgraf, elektrik akımını kullanarak mesaj iletmeyi mümkün kılan bir haberleşme cihazıdır. Bu icat, elektrik manyetizmasının da bilinen ilk uygulaması olarak kabul edilir.

1
0
1
0
1
1
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.