Duymamak basit mi türemiş mi birleşik mi

Duymamak basit mi türemiş mi birleşik mi
Duymamak basit mi türemiş mi birleşik mi konu ile ilgili detaylı bilgilere yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Soru : Duymamak basit mi türemiş mi birleşik mi

Ödev cevabı kısaca : "Duymamak" kelimesi birleşik bir fiildir. "Duymak" fiili ile "mamak" olumsuzluk eki birleşerek oluşturulmuştur. Bu nedenle "duymamak" birleşik yazılır.

“Duymamak”, birleşik bir kelimedir ve türetilmiş değildir. Bu kelime, “duymak” fiilinin olumsuz hali olan “duyma” ile “-mak” eki bir araya gelerek oluşturulmuştur. “Basit” ise ayrı bir kelime olarak kullanılır ve “duymamak” ile birleşik değildir. Yani “Duymamak basit mi türemiş mi birleşik mi?” sorusu, “duymamak” kelimesinin türetilip türetilmediğini sorgulamaktadır. Ancak “duymamak” kelimesi türetilmiş değil, birleşik bir kelimedir.

Basit : gördü, duymuş, yazıyor, sevdim, koşmuşlar, gitmeliyiz, yanacaksınız, uyurum, unut.

Türemiş : parlamak, bağışlamak, hoşlanmak, ateşlenmek, kötüleşmek, kararmak, bildirmek, buluşmak, vuruşmak, ödetmek, korkutmak, üzülmek.

Birleşik : yapabilmek, gelivermek, uyuyakalmak, olagelmek, düşeyazmak, kaybolmak, hissetmek, reddetmek, devretmek, başvurmak, mutlu olmak, kibar olmak, arz etmek, küplere binmek.

2
2
1
1
1
2
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.
1 Yorum