Almanca Yıl Sonu Zümresi Toplantı Tutanakları

Almanca Yıl Sonu Zümresi Toplantı Tutanakları
2016-2017 lise, ortaokul ve ilkokul zümrelerinin hepsi sitemizde bulabilirsiniz. Bu yazımızda Almanca Yıl Sonu Zümresi Toplantı Tutanakları vardır.
2016-2017 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI……............. LİSESİ
ALMANCA DERSİ YIL SONU ZÜMRE TOPLANTI TUTANAĞIDIR
Toplantı Tarihi: ......./06/2017
Toplantı Yeri: Öğretmenler Odası
Toplantıya Katılanlar:
Gündem Maddeleri:
1. Açılış ve Yoklama
2. Yabancı dil öğretim ilkelerinin gözden geçirilmesi
3. Almanca dersinin sınıflar düzeyinde değerlendirilmesi
4. Almanca dersinin uygulamasında karşılaşılan güçlükler ve çözüm yolları
5. Öğrencilerin çalışma ve eğitim durumları ile çevrenin özelliklerinin incelenmesi ve alınacak önlemler
6. Planların gözden geçirilmesi
7. Dilek ve temenniler
Gündem Maddelerinin görüşülmesi:

1. 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı Almanca Dersi Yıl Sonu Zümre Toplantısı Zümre Başkanı …….. ve Almanca öğretmenleri ……............. katılımlarıyla başlamıştır.

2. Almanca öğretiminde iletişimsel yaklaşımın benimsendiği ve dilin iletişimi sağlamak için bir bütün olarak ele alındığı vurgulandı. Bu yüzden derslerde dört temel dil becerisinin-dinleme, konuşma,yazma,okuma- geliştirilmesinin hedeflendiği söylendi. Ayrıca bu yılki derslerde uygulanan öğrenciyi merkeze alan ve işbirlikçi öğrenime dayalı aşağıdaki tekniklerin bir sonraki yılda da benimsenmesi ve uygulanması kararlaştırıldı.
Karşılıklı Diyaloglar
Soru-Cevap Tekniği
Grup çalışması
İkili Çalışma Etkinlikleri
3. ........... derslerinde genel olarak hedeflenen amaç ve davranışlara ulaşıldığını ve sınıf seviyesindeki farklılıklardan kaynaklanan problemlerin üzerinde durularak müfredatın aksatmadan tamamlandığını belirtti. Almanca Öğretmeni ...........da bazı aktiviteler uygulanarak derslerin zevkli hale getirildiğini belirtti. Genel olarak tüm sınıfların durumlarının iyi olduğunu ve sınıflar bazında farklılıklar olmadığını belirtti. Almanca Öğretmeni ........... hemfikir oldu. Problem olan öğrencilerinde motive edilerek ve kısa, eğlenceli okuma parçaları ve diyaloglarla telafi edildiğini bildirdi.
4. ........... dikkat eksikliği ve katılım probleminin öğrencilere sık sık soru sorarak ve uyarıcı aktivitelere katılımlarının sağlanması ile aşıldığını belirtti. Almanca Öğretmeni ...........Almanca 11.sınıflarda temel bilgi eksikliğinin derslerde hazır bulunuşluluğu ve gerekli ön bilgi sağlamayı güçleştirdiğini belirtti. Bu problemin ders tekrar saatlerinde çalışma kağıtları dağıtarak ve çalışma grupları oluşturulmasıyla aşıldığını belirtti. Almanca Öğretmeni ........... da ders kitaplarının Cd’leri olmadığını ve bu yüzden öğretilen yapıların doğal dil kullanımları içerisinde pekiştirilmesinin zor olduğunu belirtti. Bu problemi ilgili diyalog ve okuma parçalarını kendisinin okuması ile aşıldığını fakat bunun yeterli olmadığını belirtti. Bu konuda bir toplantı tutanağının ilgili mercilere öneri olarak gönderilebileceğini vurguladı.
5. Öğrencilerin öğrendiklerini okul dışında uygulama ortamının bulunmaması ve yabancı dil konusunda kendilerine destek sağlayıcı bir yan alan olmaması nedeniyle dil konusunda tam olarak kendilerini geliştiremediklerini söylediler. Bu yüzden yazınsal metinlerin (gazete), kitaplar ve kısa hikayelerin sınıf ortamında öğrencilerle aktif şekilde incelenmesi gerektiğini söylediler.
6. Zümre Başkanı ...........ve Almanca öğretmenleri ........... ve ...........2016-2017 Eğitim- Öğretim yılının müfredata uygun olarak tamamlandığını belirttiler.
7. Toplantı bir sonraki eğitim-öğretim yılının daha verimli geçmesi dilekleriyle kapatılmıştır.
Almanca Öğretmeni Almanca Zümre Başkanı
Okul Müdürü

0
0
0
0
1
0
4
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.