Acele işe şeytan karışır atasözünün anlamı, açıklaması ve hikayesi

Acele işe şeytan karışır atasözünün anlamı, açıklaması ve hikayesi
Bu yazımızda sizlere acele işe şeytan karışır atasözünün anlamı, açıklaması ve hikayesi hakkında bilgiler vereceğiz.

Acele ile yapılan işlerde dikkatsizlik söz konusudur, çünkü zamanın az , yapılacak işin çok olduğu durumlarda kişi acele eder. Hal böyle olunca o an sadece işin bitmesi düşünülür. o stres ve çabuk hareketlilikle kişinin eli ayağına dolaşır, yani yapması gerekenleri yapması gerektiği gibi yerine getiremez. Her şey birbirine karışır ve kötü bir sonuç ortaya çıkar. Şeytan da iyi işleri kötüye çeviren varlık olarak zihinlerde şekillendiği için ve acele ettiğimiz işin sonucu da kötü olduğu için atalarımız bu durumu: “acele işe şeytan karışır” sözü ile anlatmışlardır.

Acele ile yapılan işler ya eksik, ya da hatalı olur. Kişiler telaş ve acele ile yaptıkları işlerde başarı kazanamazlar. Oysa tedbirli ve düşünülerek yapılan işler kendilerinden beklenilen sonucu ve başarıyı verirler.

Her işin tamamlanması, belli bir süreyi içerir. Hangi türden iş olursa olsun bu kural geçerlidir. İş hususunda acele etmek mutlaka hatayı doğurur, işler bozuk ve yanlış olunca da o işe şeytanın karıştığına inanılır. Çünkü şeytan da insanların işlerini bozmak ve başarılarını engellemek için çeşitli gayretler sarf eder. Zaten acele etmek şeytana özgü olarak bilinir. Yani bir işte acele eden kişi mutlaka bir şeytanlık düşünüyor veya şeytana aldanmaya hazır demektir.

Bir işi, layıkıyla, pişire pişire, üzerinde düşünerek ve emek sarf ederek yapmak gerektiğini tavsiye için söylenir.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.