8 ve 12. sınıf öğrenciler için yüz yüze eğitim başlıyor

8 ve 12. sınıf öğrenciler için yüz yüze eğitim başlıyor
MEB: "8 ve 12. sınıf öğrencileri ve mezunlar için isteğe bağlı açılan destekleme ve yetiştirme kurslarında yüz yüze eğitim 22 Ocak'ta başlatılacak"

Yüz yüze eğitim 22 Ocak'ta başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) merkezi sınavlara girecek öğrencilerin katıldığı kurslarda yüz yüze eğitimin 22 Ocak'ta başlayacağını duyurdu. Böylece yarıyıl tatili ili birlikte Liseye Geçiş Sınavı (LGS) ile Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) hazırlık kurslarında yüz yüze eğitime geçilecek. 

8 ve 12'LER İÇİN SINAVA HAZIRLIK KURSLARI: YÜZ YÜZE EĞİTİM 22 OCAK'TA BAŞLIYOR

MEB açıklaması şöyle: "Resmi okullarda 8 ve 12. sınıf öğrencileri ve mezunlar için isteğe bağlı açılan destekleme ve yetiştirme kurslarında yüz yüze eğitim 22 Ocak'ta başlatılacak."

ÖZEL OKULLAR İLE ÖZEL ÖĞRETİM KURSLARI EKLENDİ

Kurrslarla ilgili MEB peşpeşe iki yazı yayımladı. Yazılardan ilkinde resmi okulların 8 ve 12’nci sınıflarında okuyan ve mezun olanlar için destekleme ve yetiştirme kurslarında yüz yüze eğitimin başlayacağı belirtildi. Ardından da  özel okullar ile özel öğretim kurslarında da yüz yüze eğitimin başlayacağı bölümünün eklendiği ikinci yazıyı yayımladı. Yüz yüze kurslara katılım yine veli isteğine bağlı olacak.

ÖZEL ÖĞRETİM KURSLARINDA DA BAŞLIYOR

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) yönelik 12 ve mezunlara yönelik sınava hazırlık kursu veren özel öğretim kurslarında da yüz yüze eğitim aynı tarihte başlayacak.

MESAFE DİKKATE ALINACAK

Kurslarda, öğrencilerin ve kursiyerlerin dersliklerdeki oturma planı fiziki mesafeyi koruyacak şekilde düzenlenecek, bir sınıfta bulunması gereken en fazla öğrenci sayısı da bu fiziki mesafe dikkate alınarak belirlenecek. 

Resmi okullardaki kurslara devam etmek isteyen öğrencilerden barınma ihtiyacı olanlar, salgınla ilgili tedbirlerin alınması kaydıyla valiliklerce belirlenecek okul pansiyonlarında kalabilecek. Özel okulların takviye kursları ile özel öğretim kurslarına devam etmek isteyen öğrencilerden barınma ihtiyacı olanlar ise özel barınma hizmeti veren yurt ve pansiyonlarda kalabilecek. 

Kurslarda, Kovid-19 salgınıyla ilgili verilen mücadele doğrultusunda maske, fiziki mesafe ve temizlik kuralları başta olmak üzere diğer kurallara titizlikle uyulacak.

8-ve-12-siniflar-yuz-yuze-egitim.jpg

71
6
71
2
3
4
3
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.