7. Sınıf Meb Fen Bilimleri Sayfa 134 Cevapları

7. Sınıf Meb Fen Bilimleri Sayfa 134 Cevapları
7. Sınıf Meb Yayınları Fen Bilimleri Sayfa 134 Neler Öğrendik Cevaplarını yazımızın devamından okuyabilirsiniz.

Neler Öğrendik?

1- Aşağıdaki karışımları, verilen ayırma yöntemlerinden uygun olanlarla eşleştiriniz.

Karışımlar
1. Şeker-su --> Buharlaştırma
2. Alkol-su --> Damıtma
3. Kum-saman --> Yoğunluk farkı
4. Petrol --> Damıtma
5. Zeytinyağı-su --> Yoğunluk farkı

2- Bir kabın içinde kum-saman-tuz ve su karışımı bulunmaktadır. Bu karışımı oluşturan maddeleri birbirinden ayırmak için sırasıyla hangi yöntemlerin kullanılması gerektiğini tahmin etmeye çalışınız. Tahminlerinizi alttaki boşluğa yazınız.

Cevap: Bir kabın içindeki kum-saman-tuz ve su karışımındaki maddeleri ayırmak için sırasıyla yüzdürme, süzme ve buharlaştırma yöntemleri kullanılmalıdır

Okuma parçasını okuyunuz ve ilgili soruları yanıtlayınız.

Buğdayı Ayıklamak
Buğdayın yenilebilir tanelerini ayırmak için geleneksel yöntemlerle buğday bitkisi dövülürdü. Sap ve buğday karışımı önce rüzgârda savrulur, savrulma sırasında esintinin etkisiyle daha hafif olan sap kısmı uçuşurken daha ağır olan buğday taneleri rüzgârdan az etkilenerek aşağı düşerdi.

a) Buğdayın ayıklanmasında maddelerin hangi özelliklerinden yararlanılmıştır?
Cevap
: Yoğunluk farkı

b) Buğdayı ayıklamak için başka hangi yöntemler kullanılabilir?
Cevap
: Yüzdürme (flotasyon): Sudan hafif olan katı taneciklerin su yüzeyine çıkarılarak ayrılması yöntemi. Hafif olan saplar yukarıya doğru çıkacak ve bu şekilde buğday elenecektir.

1535
1241
608
360
354
380
582
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.