Yangın çıkan bir ekosistemdeki canlılar bu yangından nasıl etkilenmiş olabilir

Yangın çıkan bir ekosistemdeki canlılar bu yangından nasıl etkilenmiş olabilir
Yangın çıkan bir ekosistemdeki canlılar bu yangından nasıl etkilenmiş olabilir bu konuda sizlere kısa bilgiler vereceğiz.

Yangın çıkan bir ekosistemdeki canlılar bu yangından elbette olumsuz etkilenir. Yangın canlı çeşitliliği azaltır. Canlıların yanarak ölmesine neden olur. Onların doğal ortamını bozar ve biyoçeşitliliğe ciddi zarar verir.

Yangın çıkan bir bölgede o ekosistem içerisinde yaşayan tüm canlılar olumsuz olarak etkilenirler bölgede bulunan ekosistemi oluşturan en küçük hayvandan bitki örtüsüne orman yapısına ve de toprak yapısına kadar tüm ekosistem yangından olumsuz olarak etkilenir ağaçlar yanar bitki örtüsü yok olur.

Bitki örtüsünün yanması sonucu toprak yanarak kalitesi düşer toprağın kalitesinin düşmesi sonucunda bölgede yaşayan Biyolojik çeşitlilik yok olmuş olur hayvanların yuvaları yok olduğu için ya bölgeden göçmek zorunda kalırlar veya yangın sonucunda yanarak telef olurlar yangınlar ekosistem için en büyük tehlikelerden bir tanesidir.

3
5
4
1
4
0
5
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.