Kumaşın üretim aşamalarını anlatan üretim, dağıtım, tüketim ağına uygun bir şekil

Kumaşın üretim aşamalarını anlatan üretim, dağıtım, tüketim ağına uygun bir şekil
Kumaşın üretim aşamalarını anlatan metinden yola çıkarak aşağıda karışık olarakverilen resimleri üretim, dağıtım, tüketim ağına uygun bir şekilde alttaki kutucuklarayazınız.

Öğrendiklerimi Uyguluyorum

Kumaşın üretim aşamalarını anlatan metinden yola çıkarak aşağıda karışık olarak verilen resimleri üretim, dağıtım, tüketim ağına uygun bir şekilde alttaki kutucuklara yazınız.

a) Tüketim
b) Dağıtım
c) Üretim
ç) Tüketim
d) Üretim
e) Dağıtım

Aşağıda kumaşın üretim, dağıtım ve tüketim aşamalarını inceleyelim.

Üretim, sıcak iklimi seven pamuk bitkisi tohumları mart, nisan aylarında ekilir. Kozaların olgunlaşması ile pamuk hasadına başlanır. Kozalar işçiler tarafından ya da makinelerle toplanır. Toplanan kozalar pamuk işleme fabrikalarına gönderilir. Burada iplik hâline getirilen pamuk lifleri dokuma tezgâhlarına gönderilerek kumaş hâline gelir.

Dağıtım, bu kumaşlar hazır giyim atölyeleri ve tekstil üreten fabrikalara gönderilir. Buralarda pantalon, etek, kazak gibi çeşitli giyim ürünleri dikilir. Atölye ya da fabrikalarda dikilen ürünler çeşitli taşıtlarla giyim mağazalarına ulaştırılır.

Tüketim, raflara ulaşan giysiler mağazaların kadın, çocuk, erkek bölümlerinde tüketime hazır olarak raflarda yerlerini alırlar.

416
295
552
200
201
200
1057
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.