Karaciğer operasyonu sırasında iki hastanın karaciğerine lazer ışığıyla hangisini yazdığı için 10.000 sterlin para cezası almış

Karaciğer operasyonu sırasında iki hastanın karaciğerine lazer ışığıyla hangisini yazdığı için 10.000 sterlin para cezası almış
2013'te İngiltere'de bir cerrah karaciğer operasyonu sırasında iki hastanın karaciğerine lazer ışığıyla hangisini yazdığı için 10.000 sterlin para cezası almış ve meslekten men edilmiştir sorusunun cevabını vereceğiz.

ATV’nin vazgeçilmez yarışma programı Kim Milyoner Olmak İster? 5 Mayıs Pazar yeni bölümü ile ekranlarda izleyicileri ile buluştu. Kenan İmirzalıoğlu’nun sunumu ile yayınlanan yarışmada yarışmacıya sorulan sorunun cevabı merak konusu oluyor.

Soru : 2013'te İngiltere'de bir cerrah karaciğer operasyonu sırasında iki hastanın karaciğerine lazer ışığıyla hangisini yazdığı için 10.000 sterlin para cezası almış ve meslekten men edilmiştir

Doğru Cevap: Ad ve soyadlarının baş harfleri

Cerrah jet hızıyla görevden alınırken olayın, bir hastaya nakledilen karaciğerin bir hafta içinde çalışmaz hale gelmesiyle bir başka cerrah tarafından ortaya çıkarıldığı öğrenildi.

Önce görevden el çektirilen, bu cezası ise haziran ayında sona eren cerrahın bu hafta başı düzenlenen bir tıp mahkemesi kararıyla görevden tamamen uzaklaştırıldığı bildirildi.

Simon Bramhall, 2017 yılında hastalara nakledilen iki karaciğerin üzerine argon gazıyla çalışan ve dokuları yakmakta kullanılan tıbbi bir cihazla kendi adının baş harflerini kazıyarak imzasını attığını kabul etti. Bramhall, bu akılalmaz suçu 2013 yılının şubat ve ağustos aylarında gerçekleştirdiğini itiraf etti. Bu itiraflar tıp mahkemesi kayıtlarında da yer alıyordu.

0
0
0
0
0
0
0
👍
👎
😍
😥
😱
😂
😡
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan, isimsiz ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Eğitim Sistem yapılan yorumlardan sorumlu değildir.